Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar nikada Bykobap

20.02.2013.

10:02

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara za danas je odustao od cjelodnevnih dežurstava na svim ulazima u grad nakon što je potvrđeno da danas neće biti postavljane dvojezične ploče.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara za danas  je odustao od cjelodnevnih dežurstava na svim ulazima u grad nakon što je potvrđeno da danas neće  biti postavljane dvojezične ploče. Ipak su se okupili u središtu grada te najavili da neće odustati od protivljenja  uvođenju ćirilićnih natpisa u Vukovaru. Kada ploče budu postavljane spremni su reagirati mirnim prosvjedom i tako iskazati nezadovoljstvo no danas nije bilo potrebe za okupljanjem na ulazima u grad- rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić te ističe da su, kada se ukaže potreba, spremni brzo okupiti. Da su i ovakvi prosvjedi izraz nakupljenog nezadovoljstva u gradu kojeg pritišće nezaposlenost- ocijenio je  predsjednik Zajednice povratnika Vukovarsko-srijemske županije Dragutin Glasnović dok su okupljeni istaknuli da je Ne! ćirilici odgovor na stradanje grada Vukovara, ubijene i nestale. Još jučer su iz Stožera najavili da neće fizički sprječavati postavljanje dvojezičnih natpisa no niti nekoga da ih skine ili preboja bez obzira na posljedice.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.