Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: Nova dunavska šetnica u Borovu naselju

14.12.2021.

18:29

Autor: Marija Vukasović Petrinović/Grad Vukovar

Nova šetnica u Borovu naselju

Nova šetnica u Borovu naselju

Foto: Grad Vukovar / Radio Osijek

U vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju završena je izgradnja nove šetnice uz Dunav – u Ulici Jana Bate, od Doma tehnike do Općine Borovo. Sa šest odmorišta, mladim drvoredom jasena i urbanom opremom, nova je šetnica nastala na zahtjev građana. 

Novoizgrađenu šetnicu sa suradnicima je obišao gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, istaknuvši kako će na šetnici dugačkoj gotovo kilometar zasigurno uživati mnoge generacije Vukovaraca, ali i brojni posjetitelji toga grada. „Na inicijativu stanovnika gradske četvrti Borova naselja izgrađena je moderno i urbano opremljena šetnica s kompletnim hortikulturnim uređenjem duž cijele trase“, rekao je Penava objasnivši kako se nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa, odnosno dobivanja suglasnosti Republike Hrvatske u čijem vlasništvu je granično zemljište, očekuje i postavljanje javne rasvjete. 

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac pojasnio je kako s novom šetnicom u Borovu naselju, grad Vukovar broji ukupno 4600 metara šetnice uz rijeke Dunav i Vuku, od čega je 3400 metara šetnice uz Dunav. „U tijeku je i izgradnja dodatnih 600 metara šetnice uz Vuku. Ona bi uskoro trebala biti završena“, najavio je Sušac.

Šetnica u Borovo naselju, dugačka gotovo kilometar u sklopu koje se nalazi šest kružnih odmorišta, u potpunosti je opremljena urbanom komunalnom opremom i modernim klupama za odmor. Prethodno je izgrađen i nogostup u Ulici Jana Bate koji građanima sada olakšava pristup šetnici.

Vrijednost izvedenih radova, uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara je gotovo 1,44 milijun kuna s PDV-om, a radove je izvela tvrtka Cestorad d.d.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.