Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: Nova rasvjeta u 2021. za šest milijuna kuna

23.03.2021.

14:14

Autor: Marija Vukasović Petrinović

fotografije: HRT/mvp

fotografije: HRT/mvp

Foto: - / -

Šesto tisuća vrijedan ugovor o izvođenju radova na sanaciji javne rasvjete potpisan je u Gradskoj vijećnici između Grada Vukovara i Elektroinstalatersko-trgovačkog obrta "Crnjac“ iz Vukovara. Nove svjetiljke bit će opremljene energetski učinkovitim LED svjetlosnim izvorima.

Postojeća javna rasvjeta u ulicama dr. Ante Starčevića te dijelu Kolodvorske ulice i dijelu Ulice Jana Bate u Borovu Naselju zbog starosti, korozije i oštećenja nastalih u ratu u lošem je stanju. Stoga će Grad Vukovar pristupiti sanaciji - zamjeni dotrajalih elemenata javne rasvjete u duljini 1,3 kilometra.

Nove svjetiljke bit će opremljene energetski učinkovitim LED svjetlosnim izvorima i uređajima za regulaciju svjetlosnog toka.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako Grad nastavlja smjerom poboljšanja komunalne infrastrukture.

"Modernizacija javne rasvjete osim same kvalitete i povećanja sigurnosti u prometu donosi nam i značajne uštede u potrošnji električne energije za čak 60%", kazao je Penava, te iskazao zadovoljstvo što je izvođač radova upravo vukovarski obrt.

Vrijednost ugovorenih radova je 606.325,00 kuna s PDV-om, a projekt sanacije biti će sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Sanacija obuhvaća zamjenu dotrajale infrastrukture, elektrovodova, samih stupova i zamjenu svjetiljki koja će zamijeniti energetski učinkovitim LED svjetlosnim izvorima.

"Ovo je samo dio radova na rekonstrukciji javne rasvjete u Vukovaru. Protekle godine smo u tom području izveli radove u vrijednosti 3,5 milijuna kuna. No, nastavljamo ulagati velika sredstva u tu namjenu, budući je potrebna i zamjena podzemne infrastrukture koja utječe na sigurnost i kvalitetu rasvjete“ istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig, i dodao kako u 2021. godini u rekonstrukciju javne rasvjete Grad Vukovar planira utrošiti 6 milijuna kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.