Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: Održana 36.sjednica Gradskog vijeća

22.12.2020.

15:43

Autor: Radio Osijek/ MVP

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

Foto: - / -

Posljednji Aktualni sat u ovoj godini protekao uobičajeno, s konstruktivnim pitanjima na tragu aktualnosti u gradu vezanim uz redovan život, školovanje, koronavirus te socijalnu, gospodarsku, komunalnu i infrastrukturnu problematiku - istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Gradonačelnik Ivan Penava u razgovoru s novinarima nakon aktualnog sata komentirao je kako je među ostalim bilo je riječi o Odluci kojom će se omogućiti roditeljima isplata naknade troškova kupovine radnih bilježnica za tekuću godinu, besplatnoj užini u osnovnim školama za pojedine kategorije djece te smanjenju cijene vrtića za 30% za djecu koja su bila u samoizolaciji.

SDP-ova vijećnica u Gradskom vijeću Grada Vukovara Biljana Gaća uputila je gradonačelniku prijedlog da ulazak u Vukovarski vodotoranj bude besplatan za osobe koje imaju prebivalište u gradu Vukovaru jer većina umirovljenika, ali i osoba slabijeg imovinskog stanja koji žive u Vukovaru neće imati priliku vidjeti Vukovarski vodotoranj zbog cijene ulaznica.Gradonačelnik Penava i direktor Vukovarskog vodotornja Darijan Zeko odgovorili su joj da će besplatan ulaz biti u određenim danima u godini.

Također bilo je riječi i o drugom valu oslobađanja određenih troškova poslovanja uslijed krize izazvane pandemijom koronavirusa. Penava je izrazio i zadovoljstvo  održanim 23. Vukovarskim adventskim svečanostima naglasivši kako smo  jedini grad u županiji koji je imao hrabrost i viziju postaviti klizalište, ali i žaljenje jer nisu bili u mogućnosti postaviti  sanjkalište, što će svakako učiniti iduće godine.Potpredsjednika Gradskoga vijeća Grada Vukovara Roberta Rapana (HKS) zanimalo je kakva je trenutno situacija s koronavirusom u Vukovaru. Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček odgovorio je kako je od početka epidemije u Vukovaru pozitivnih osoba bilo ukupno 5% te da broj oboljelih u zadnje vrijeme opada što je dobar pokazatelj i situacija je zadovoljavajuća.Vijećnica Ivana Radoš (nez.) upitala je gradonačelnika o učeničkim i studentskim stipendijama s obzirom na novi natječaj. Gradonačelnik Ivan Penava odgovorio je kako je prošle godine bilo 160 stipendista dok je ove godine 240 što je za 33% više. Posebno se povećanje, od čak 100%, vidi na učeničkim stipendijama za deficitarna zanimanja čime su posebno zadovoljni.Vijećnica Kristina Kuraja (nez.) pohvalila je rad klizališta te ju je zanimalo planira li se i Advent sljedeće godine na istome mjestu te hoće li biti dodatnog sadržaja. Gradonačelnik Penava odgovorio je kako od ove godine Vukovar ima novo, moderno klizalište te da, iako je bilo dvojbi hoće li se postaviti s obzirom na epidemiološku situaciju, zauzet je stav da grad kao sjedište županije treba svojim građanima i građanima okolnih mjesta i gradova ponuditi ovu zimsku razbibrigu. Izrazio je žaljene što se drugi gradovi nisu usudili učiniti isto, no naše je klizalište odlično organizirano te je pohvaljeno čak i od covid inspektora. Za ovu godinu planirani su još brojni sadržaji od kojih je svakako najzanimljivije sanjkalište, no svi će se planovi realizirati sljedeće godine. 

 

* korišteni press materijali Grada Vukovara

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.