Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar osigurao božićnice za umirovljenike i socijalno ugrožene

05.12.2017.

14:31

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Socijalno najugroženiji stanovnici Vukovara i umirovljenici čije mirovine ne prelaze iznos od 2500 kuna, dobit će božićnice u iznosu od 100 do 250 kuna, ovisno o visini mirovine, najavljeno je u vukovarskoj gradskoj upravi, a po podacima gradske uprave, to će pravo ostvariti više od 5500 osoba.

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček, rekao je da prema podatcima uprave pravo na božićnicu ima 4.943 korisnika starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina, korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu, te 371 korisnik mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora inozemnih mirovina vukovarskih umirovljenika, za čije je božićnice u gradskom proračunu osigurano 900.000 kuna. U povodu nadolažećih blagdana isplatit ćemo i jednokratnu novčanu naknadu korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja Grada Vukovara u iznosu od 250 kuna po korisniku za ukupno 260 korisnika, za što je u proračunu osigurano 65.000 kuna, kazao je Pavliček.
Grad Vukovar će u vrijeme božićnih blagdana darivati i korisnike pučke kuhinje prigodnim poklon paketima hrane i osnovnih higijenskih potrepština.
Pučka kuhinja u Vukovaru ima 72 korisnika. Budući da broj korisnika nije stalan naručit će se 80 prigodnih paketa za božićne blagdane u vrijednosti do 150 kuna, a ako se dogodi da ostane viška paketa, ravnomjerno će se raspodijeliti svim korisnicima pučke kuhinje. Za tu je potrebu u vukovarskog gradskom proračunu osigurano 12.000 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.