Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar po broju turističkih dolazaka za 5 posto nadmašio rekordnu 2019. godinu

11.07.2022.

13:00

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Novi 3D natpis u Vukovaru

Novi 3D natpis u Vukovaru

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Povećanja se bilježe i u usporedbi s 2021. godinom, pa je u prvih 6 mjeseci ove godine 70% više dolazaka turista i 37% više noćenja.

Gradonačelnik Ivan Penava obišao je novu turističku atrakciju, 3D natpis "Vukovar", posebno uočljiv turistima koji kruzerima stižu u grad, jer se nalazi na obali Dunava, blizu samog središta.

„Puno truda, napora i financijskih sredstava ulažemo kako bi Vukovar bio što ljepši, čišći i atraktivniji i na tom tragu je i ovaj novi 3D natpis kojeg je Grad Vukovar razvio u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara, a prvenstveno s naglaskom na Dunav kojim nam pristiže doista veliki broj turista. Sve ovo činimo s namjerom kako bi turističke pokazatelje i brojke, a koje su i sada vrlo dobre, učinili još boljima. Siguran sam kako će ovo mjesto na obali Dunava postati prepoznatljiva atrakcija na kojoj će se stvarati brojne uspomene iz Vukovara.“, rekao je Penava.

Novi 3D natpis u Vukovaru

Novi 3D natpis u Vukovaru

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.