Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: preusmjereno devet milijuna kuna za borbu protiv koronavirusa

28.04.2020.

16:16

Autor: Radio Osijek/HINA/AB

vukovarska tržnica, fotografija Marija Petrinović

vukovarska tržnica, fotografija Marija Petrinović

Foto: - / -

Županijska skupština Vukovarsko - srijemske županije na izvanrednoj e-sjednici donijela je odluku o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava županije kojima se devet milijuna kuna preusmjerava u borbu protiv koronavirusa.

Odlukom se utvrđuju mjere kojima županija ograničava korištenje svih izvora financiranja proračunskim korisnicima i obveznicima kojima se sredstva za poslovanje osiguravaju u proračunu te se predlaže poduzimanje mjera za smanjenje rashoda, priopćeno je sa sjednice Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije. Novac će se, kako se obrazlaže, usmjeriti prvenstveno za pomoć ustanovama u zdravstvu i potporu i pomoć gospodarskom oporavku.

Paket mjera obuhvaća obustavu plaćanja sredstava odobrenih programima javnih potreba u prosvjeti, kulturi, sportu i tehničkoj kulturi, osim sredstava koja se odnose na ispunjavanje obveza iz radnog odnosa.Također, obuhvaća i obustave isplata udrugama za programe i projekte s područja promicanja vrijednosti Domovinskog rata i antifašističke borbe, ograničenje isplate sredstava namijenjenih organiziranju obljetnica i manifestacija te obustavu isplate potpora za planiranja događanja u turizmu za 2020.
Na redovitoj sjednici Županijske skupštine, koja se planira za početak lipnja, rebalansom proračuna bit će obuhvaćena i sredstva osigurana današnjom odlukom o posebnim mjerama.
Sjednica vukovarsko-srijemske Županijske skupštine održana je elektronskim putem zbog mjera vezanih uz epidemiju koronavirusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.