Hrvatski radio

Radio Osijek

12:07 / 26.03.2021.

Autor: Radio Osijek/ MVP

Vukovar: Prijem povodom Svjetskog dana kazališta u Palači Srijem

fotografije:VSŽ

fotografije:VSŽ

Foto: - / -

Povodom Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je predstavnike kazališnih kuća na području Županije koja, istaknuto je, ima najbolji kazališni amaterizam u Hrvatskoj.

Prijemu su se odazvali predstavnici Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, Scene “Martin” Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Kazališta “Mika Živković” Retkovci, Kazališta “Nova scena” Vinkovci, Gradskog amaterskog kazališta Županja, Kazališne udruge KUD-a “B.Radičević” Pačetin, Sabor amaterskog kazališta Slavonije i Baranje Županja, te Dramskog ansambla „Nikad nije kasno“ Trpinja.

Vukovarsko srijemski župan Božo Galić uputio je priznanje djelovanju kazalištaraca s područja Županije. Među temama, uz osvrt na poteškoće s kojima se susreću u vrijeme pandemije, bilo je upoznavanje s dosadašnjim radom  kazališnih kuća, kao i uspjesima koje su postigli na kazališnim susretima, smotrama i festivalima te brojnim osvojenim nagradama.

 Svjetski dan kazališta pokrenuo je ITI – Međunarodni kazališni institut koji je osnovao UNESCO, s ciljem povezivanja kazališnih ljudi koji se bave tom vrstom umjetnosti. Svake se godine u tisućama kazališta širom svijeta čita međunarodna poruka i posvećuje se vrijeme kazališnoj umjetnosti i umjetnicima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.