Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: Prve "fotke mjeseca" krase autobusna stajališta

18.05.2021.

13:19

Autor: Marija Vukasović Petrinović

fotografije: Vukovar.hr

fotografije: Vukovar.hr

Foto: - / -

Turistička zajednica Grada Vukovara organizira natječaj za izbor fotografije mjeseca s motivima Vukovara, njegovim prirodnim ljepotama, kulturnom i povijesnom baštinom. Prve odabrane i nagrađene već su u svakodnevnoj uporabi.

"Fotka mjeseca" poziva mlade umjetnike amatere da svoju kreativnost pokažu drugima i na taj način promoviraju svoj rad i grad. Natječaj je otvoren do kraja godine, a prve četiri fotografije za siječanj, veljaču, ožujak i travanj postavljene su na staklene površine na autobusnim stajalištima u središtu grada, na Sajmištu, Mitnici i na Trpinjskoj cesti. Odabrane fotografije bit će objavljene u kalendaru za iduću godinu, a najuspješniji autori bit će nagrađeni" - kaže direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić.

Prvu od postavljenih fotografija razgledao je na Mitnici kod Vodotornja i gradonačelnik Ivan Penava. Autorica jedne od nagrađenih fotografija je i studentica Kristina Šlafhauzer.

"Snimila sam Vodotoranj, koji je nakon preuređenja nedavno otvoren za posjetitelje i to kroz cvijet japanske trešnje, simbola proljeća i novih početaka" - istaknula je autorica "fotke mjeseca".

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.