Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar - rekordan porast zaposlenih

06.02.2019.

15:05

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

Vukovar, kada je riječ o porastu broja zaposlenih bilježi najbolje rezultate u posljednjih sedam godina. Rast zaposlenih za 579 osoba rezultat je stvaranja povoljne poduzetičke klime, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Penava

Vukovar se približava brojci od 10 tisuća zaposlenih. Prema podacima regionalnog ureda Zavoda za zapošljavanje krajem prosinca prošle godine bilo je zaposleno 9714 osoba, što je u odnosu na 2017. povećanje za 6,34 posto. "Bilježimo odlične poslovne rezultate u dvije najveće tvrtke Luci Vukovar i Borovu, a otvorile su su i nove tvrtke koje su za naše uvjete zaposlile velik broj radnika", rekao je Penava, te dodao da rezultati ne dolaze preko noći već su sinergije svih od poslodavaca, lokalne uprave i nacionalne strategije. Kao razlog prorastu broja zaposlenih za više od 6 posto vukovarski gradonačelnik istaknuo je porast novootvorenih obrta, poticanje poduzetnika za koje je Grad u prošloj godini kroz 114 ugovora izdvojio 13 milijuna kuna, otvaranje novih tvrtki u poduzetničkoj zoni, te oslobađanje od plaćanja komunalne naknade svih gospodarskih subjekata. Penava je dodao kako očekuje i daljnje pozitivne trendove kada je riječ o zapošljavanju, a nada se da će tome doprinijeti i nacionalna razina vlasti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.