Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar sanira divlje deponije

20.05.2022.

13:58

Autor: HRT Radio Osijek

Lipovača, divlji deponij

Lipovača, divlji deponij

Foto: Grad Vukovar / HRT Radio Osijek

Grad Vukovar ponovno je uspješno privukao sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ovoga puta za sanaciju divljih deponija na području grada Vukovara.

Vukovar je omogućio sufinanciranje projekta sanacije šest divljih deponija u iznosu od 80%. Projekt je iznosio gotovo 700 tisuća kuna od čega su sredstva Fonda za zaštitu okoliša iznosila 540 tisuća kuna.

Sanirani su divlji deponiji u Lipovači (pored Bobotskog kana), produžetak Ličke ulice, dio Ulice Jana Bate, put između naselja Lužac i Budžak, odvojak pored ceste Vukovar-Negoslavci te alternativni put prema Grabovu. Sanacija se provodila razvrstavanjem odbačenog otpada na samim lokacijama divljih deponija, odvozom reciklabilnog otpada na uporabu, a ostataka odbačenog otpada na zbrinjavanje. Nakon uklanjanja otpada postavljen je sloj zemlje te ploče s natpisom o zabrani odlaganja otpada.

Gradska uprava priopćila je danas kako kontinuirano provodi brojne aktivnosti kokao bi se unaprijedio sustav gospodarenja otpadom na području grada, a poziva građane da pravilno, odgovorno i savjesno odlažu otpad te da prijave svako nepropisno odlaganje otpada, a kako bi zajedno doprinijeli ljepšem, ugodnijem i još čišćem Vukovaru.


Vukovar i deponiji smeća

Vukovar i deponiji smeća

Foto: Grad Vukovar / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.