Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: Sve medicinske sestre s ginekologije u samoizolaciji

07.07.2020.

12:09

Autor: Radio Osijek/TM

Vukovar: Sve medicinske sestre s ginekologije u samoizolaciji

Vukovar: Sve medicinske sestre s ginekologije u samoizolaciji

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je tri su nove pozitivne osobe na koronavirus - dvije iz Ivankova i jedna iz Vinkovaca, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite te županije. Sve sestre s Ginekološkog odjela vukovarske bolnice su ili zaražene ili u samoizolaciji.

Od 38 osoba kod kojih je zaraza prisutna jedna se nalazi na liječenju u bolnici. Od izbijanja epidemije s područja županije 41 osoba je izliječena. U protekla 24 sata testirano je 60 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2924.
U samoizolaciji na području županije nalazi se 249 osoba, među kojima je 37 djelatnika iz sustava zdravstva (3 liječnika, 27 medicinskih sestara/tehničara i 7 nezdravstvenih radnika).
Iza ovog šturog priopćenja iz Stožera stoji sljedeće: s
ve medicinske sestre s ginekološkog odjela vukovarske bolnice u samoizolaciji su, a dvije su zaražene koronavirusom. Unatoč tomu, bolnica radi normalno, tvrdi ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice, doktorica Vesna Bosanac: "Problem je u tome što smo dobili  Covid pozitivne dvije sestre koje su se zarazile izvan bolnice. Ispoljile su temperaturu i blaže respiratorne probleme, obrisi su došli pozitivni. Tako da smo odmah promptno reagirali i  njihove kontakte i pacijente stavili u samoizolaciju i napravili obrise. Svi pacijenti su u dva navrata negativni i sve osoblje je negativno, rekla je Vesna Bosanac u izjavi za HRT.
U ponedjeljak, iz Vukovarske je bolnice priopćeno kao je došlo do "reorganizacije" pojedinih odjela, te da medicinskih sestara ima dovoljno. Ravnateljica Bosanac tvrdi da nitko od pacijenata neće ostati bez nužne medicinske skrbi, a mediji danas prenose informaciju da su svi zahvati na kirurgiji i ginekologiji zaustavljeni te da se pacijente preusmjerava u Klinički bolnički centar Osijek i Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.