Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: u eksploziji bombe lakše ozlijeđena dvojica vojnika

11.02.2020.

11:16

Autor: Radio Osijek/HINA

probno iskopavanje fotografija web stranica MHB

probno iskopavanje fotografija web stranica MHB

Foto: - / -

Dvojica pripadnika Hrvatske vojske lakše su ozlijeđeni u Vukovaru u eksploziji borbenog rasprskajućeg sredstva sa suzavcem, koje se aktiviralo prilikom probnih radova iskapanja eventualnih grobnih mjesta iz Domovinskog rata.

Vukovarsko - srijemska policija je priopćila kako je ručnu bombu s praškastim suzavcem aktivirao radni stroj prilikom izvođenja radova Hrvatske vojske na probnom iskapanju s ciljem pronalaska posmrtnih ostataka stradalnika Domovinskog rata na Priljevu u Vukovaru.
Pritom su dvojica vojnika lakše ozlijeđeni u vidu suzenja i crvenila očiju. Ukazana im je liječnička pomoć i nisu hospitalizirani.
Policijski službenik protueksplozijske zaštite izuzeo je tu eksplozivnu napravu BRS-879-AF-1 i na siguran način je uništio na mjestu pronalaska, kažu u policiji. Riječ je o eksplozivnoj kemijskoj ručnoj bombi s praškastim suzavcem koji se prilikom eksplozije rasprši izazivajući privremeno onesposobljavanje ljudi bez zaštitne maske u trajanju od desetak minuta. Kod otrovanog izaziva nadražaj očiju, peckanje, nemogućnost gledanja, jako suzenje, kašalj, otežano disanje i gušenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.