Hrvatski radio

Radio Osijek

11:56 / 17.08.2020.

Autor: Radio Osijek/ MP

Vukovar: U javnim radovima zaposleno 40 osoba

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Grad Vukovar je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje putem mjere javni radovi zaposlio 40 osoba na uređenju javnih površina, revitalizaciji i privođenju namjeni. Ugovori su vrijedni milijun kuna, a trajat će šest mjeseci - do 16. veljače iduće godine.

U Ružičkinoj kući ugovore su korisnicima uručili zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i predstojnica vukovarskoga područnog ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Jasna Kolar. 

HZZ će u okviru današnjih ugovora, navela je Kolar, u cijelosti financirati plaće i prijevoz za 40 radnika.

"Riječ je o ovogodišnjem programu, vrijednom nešto više od milijun i šezdeset tisuća kuna. Ugovori će biti potpisani i sa ostalim gradovima i općinama na našem području, bit će zaposleno 95 radnika, a za tu će namjenu biti izdvojeno dva milijuna i šesto četrdeset tisuća kuna", najavila je Kolar.

Pavliček je izrazio zadovoljstvo početkom javnih radova i rekao kako program pomaže održavanju zelenih površina i doprinosi ljepšem izgledu grada.

"Grad Vukovar danas ima gotovo 50 posto manje populacije nego prije Domovinskog rata, a ostao je u istim gabaritima kao kada je bio najgušće naseljen. Kroz ove javne radove uspijevamo održati i revitalizirati zelene površine" - zaključio je Pavliček.

Radovi će trajati šest mjeseci, do 16. veljače 2021. godine. Ukupna je vrijednost programa 1.080.261,86 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.