Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar u povodu Dana neovisnosti

07.10.2017.

01:04

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom 8. listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske položen je zajednički vijenac i zapaljena je svijeća za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Polaganju vijenaca sudjelovali su izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom Božom Galićem, Policijske uprave vukovarsko-srijemske sa zamjenikom načelnika Goranom Lovrićem i načelnikom PP Vukovar Mirom Bradićem, Hrvatske vojske – Zapovjedništvo gardijske oklopno-mehanizirane brigade Vinkovci s načelnikom Stožera brigade, pukovnikom Miletom Valentićem.

Nakon polaganja, molitvu na groblju izgovorio je  gvardijan i župnik crkve sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, fra Ivica Jagodić.

Župan Galić je istaknuo kako je Dan neovisnosti veliki dan u hrvatskoj povijesti, te kako se danas Hrvatska prisjeća 8.10.1991. kada je jednoglasno donesena saborska odluka o raskidu svih državno-pravnih veza s bivšom SFRJ, te je istaknuo: „Okupili smo se danas ovdje, kako bi zahvalili svim hrvatskim braniteljima i civilima koji su dali svoje živote što mi danas možemo živjeti u slobodi, u miru, u neovisnosti. Ovo je povijesni dan koji nikada ne smijemo zaboraviti.“

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.