Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar ulaže u nove tvrtke i očuvanje broja zaposlenih

22.09.2020.

13:56

Autor: Davor Lončarić

Vukovar ulaže u nove tvrtke i očuvanje broja zaposlenih

Vukovar ulaže u nove tvrtke i očuvanje broja zaposlenih

Foto: - / -

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava svečano je uručio potpisane ugovore gospodarstvenicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara u 2020. godini. Dodijeljeno je više od tri milijuna kuna.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora na području Grada Vukovara za 2020. godinu „Program poticanja poduzetnika" otvoren je 25. lipnja, a za provedbu je u proračunu osigurano 3,5 milijuna kuna. Primljeno je 211 zahtjeva, a odobreno 148 u ukupnom iznosu od 2.7 milijuna kuna dok se sedam zahtjeva još razmatra.

Javni poziv sadržavao je devet mjera od kojih je najiskorištenija ona za očuvanje postojećih poduzetnika za koju je odobreno 55 potpora u ukupnoj vrijednosti od 685 tisuća kuna.  Sufinancirano je otvaranje 32 nova obrta ili trgovačka društava s iznosom od gotovo 300 tisuća kuna, a gotovo 900 tisuća isplaćeno je tvrtkama koje su registrirane u proizvodnoj djelatnosti za potrebe nabavke nove opreme ili proširenja kapaciteta.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su otvorene nove tvrtke, rekao je kako je u interesu grada zadržati poslovanje tvrtki koje proizvode. "Štitimo pod svaku cijenu opstanak tvrtki u Vukovaru i zahvaljujući takvoj filozofiji danas imamo tisuću radnih mjesta više nego prije šest godina", izjavio je među ostalim Ivan Penava. Dodao je kako je unatoč teškoj situaciji osiguran novac i za sljedeću godinu, a ove je godine gotovo pogođen iznos koji su poduzetnici tražili - 3 milijuna kuna. U proračunu se uštedjelo jer su zbog pandemije koronavirusa zaustavljene brojne kulturne, zabavne i turističke manifestacije tako da je ostalo više novca za poticanje poduzetnika. 

 

Poslušajte i izjave nekoliko poduzetnika, pročelnice gradskog odjela za gospodarstvo Marijane Grubišić i gradonačelnika Ivana Penave. 

 

 

Vukovar i poduzetnici

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.