Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar uoči blagdana Svih Svetih

31.10.2022.

11:43

Autor: HRT/Radio Osijek

.

.

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Uoči blagdana Svih Svetih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru počas svim žrtvama odali su vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić te izaslanstvo Grada Vukovara. 

Već tradicionalno izaslanstva grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije odvojeno sudjeluju u različitim obljetnicama i protokolarnim događanjima tako da je i danas prvo odalo počast izaslanstvo Grada Vukovara i Domovinskog pokreta koje je vodila pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić, a sat vremena nakon toga vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, ministarstava branitelja, vojske i policije te Savjeta za branitelje Vukovarsko-srijemske županije. 

Ovdje smo došli položiti vijence i upaliti svijeće za sve one koji su u hrvatskoj povijesti utkali živote i svoja djela kako bismo mi danas uživali u neovisnoj Republici Hrvatskoj. Svima im još jednom valiko hvala", rekao je župan Damir Dekanić te podsjetio kako traje još jedna tužna jesen u županiji i gradu Vukovaru i obljetnice kojima se prisjećamo brojnih žrtava Domovinskog rata i stradanja koje je ta županija proživjela prije 30 godina u krvavom stvaranju slobodne Hrvatske. 

Poslušajte što su u prigodi blagdana Svih Svetih u Vukovaru izjavili vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić, saborski zastupnik Nikola Mažar i vukovarski župnik fra Ivica Jagodić.

Damir Dekanić, Ivana Mujkić, Nikola Mažar i fra Ivica Jagodić

"Molitvom smo se prisjetili svih onih koji više nisu s nama, koji su najzaslužniji za stvaranje domovine. Iako fizički nisu tu, kroz vjeru i molitvu oni su i dalje s nama", izjavila je Ivana Mujkić, pročelnica Ureda gradonačelnika Vukovara. Dodala je kako će se počast odati i pokopanima na sva četiri gradska groblja u Vukovaru te kod spomen-obilježja na Ovčari. Početak studenoga uvod je u tužni mjesec u Vukovaru, u grad svakodnevno stižu mnogi građani Hrvatske odati počast braniteljima i civilima koji su poginuli braneći i čuvajući Vukovar 1991. godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.