Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar: Uspješno proveden projekt "Sportom kroz život"

22.03.2021.

12:36

Autor: Marija Vukasović Petrinović

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

Foto: - / -

Provedba projekta u partnerstvu s Gradom Vukovarom omogućila je umrežavanja gradskih škola i vrtića te djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti osigurala besplatno sudjelovanje u sportskim sadržajima.

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar" održala je završnu konferenciju EU projekta "Sportom kroz život".

"U protekle dvije godine projekt je razvio tri sportska programa - mala škola sporta za naše najmlađe, škola namijenjena djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i program za neplivače. Proveden je i postupak javne nabave i nabavljena sportska oprema za sve sudionike. Projektom je bilo namijenjeno uključiti 150 pripadnika ciljane skupina odnosno djece u riziku od siromaštva, a mi trenutno imamo uključeno 169 pripadnika ciljne skupine. Provedena je i edukacija za dva trenera koji su provodili sportske programe, članovi radne skupine koji su osmišljavali programe za djecu u socijalnom riziku išli su na studijsko putovanje u Šibenik i posjetili razne univerzalne sportske škole i vidjeli kroz primjer dobre prakse kako oni provode sportske aktivnosti" – rekla je voditeljica projekta Ivona Vrebac, istaknuvši  kako su ostvarili rezultat i uspjeli unaprijediti kvalitetu života djece u riziku od siromaštva, te ojačali kapacitete Javne ustanove "Sportski objekti Vukovar".

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar" Ivan Szabo rekao je kako je Plivalište Vukovar postalo regionalni centar za sve koji žele unaprijediti svoj zdravstveni status i domaćin sportskih natjecanja. Samo lani, istaknuo je, iako su bazeni čak tri mjeseca bili zatvoreni – posjetilo ih je ukupno devedeset i sedam tisuća korisnika.

"Najveća vrijednost ovog projekta je održivost odnosno veliki interes koji sudionici pokazuju za nastavak nakon provedbe, a to će zaposlenima omogućiti da nastave raditi. provodimo četiri projekta, a prijavili smo tri nova. Kroz vlastiti odjel za EU projekte koji smo osnovali vidimo priliku za unapređenje našeg poslovanja, ali i stvaranje kvalitetnijeg društva utemeljenog na pravim vrijednostima" – rekao je Szabo.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić istaknula je kako je Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara primjer drugima u povlačenju projekata.

"Javna ustanova trenutno provodi šest projekata. Čestitam svima što su u ovom kriznom vremenu pandemije koronavirusa uspjeli sve to ostvariti. Više od 150 djece u riziku od socijalne isključenosti imalo je korist od ovoga projekta i vjerujem kako tu nije kraj" – istaknula je Mujkić.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić  zahvalila se Javnoj ustanovi Sportski objekti Vukovar , koji su prema njenim riječima, ulogu shvatili ozbiljno.

"Oni su pravi primjer kako bi svaka ustanova u Vukovaru trebala imati odjel za EU fondove i na taj način nadograditi postojeće usluge" – rekla je Žilić.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.