Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovar već počeo suzbijati komarce

18.05.2022.

20:08

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Grad Vukovar / HRT Radio Osijek

I ove godine Grad Vukovar je pravovremeno počeo s provođenjem mjera dezinsekcije i suzbijanja komaraca na području Vukovara.

U skladu s Programom DDD mjera (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija) predviđeno je 13 larvicidnih tretiranja komaraca kojima se umanjuje mogućnost njihova razvoja i razmnožavanja, a prvi takav tretman učinjen je još 28. ožujka 2022. godine te ih je do sada odrađeno ukupno pet.

U svrhu suzbijanja komaraca na području grada Vukovara za ovu godinu predviđeno je i 6 adulticidnih tretiranja komaraca sa zemlje te 2 adulticidna tretiranja komaraca iz zraka koji se izvode sukladno preporukama Veterinarske stanice Vukovar.

Za dezinsekciju komaraca Grad Vukovar je za 2022. godinu u svome proračunu osigurao 1.4 milijuna kuna.

Podsjetimo kako Grad Vukovar iz godine u godinu ovoj problematici sezonskog karaktera pristupa sustavno i pravovremeno, ali i kako se u svrhu njezinog rješavanja Vukovar nerijetko obraćao i Vladi Republike Hrvatske upozoravajući kako je nužno iznaći pristup koji će dovesti do kvalitetnijeg rezultata kada je u pitanju borba protiv komaraca u ljetnim mjesecima na području cijele Slavonije.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.