Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarac Goran Dragaš skladatelj je glazbe za najave hollywoodskih filmova

10.12.2019.

20:49

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Dragaš je autor glazbenih najava za preko stotinu holivudskih filmova među kojima su Dr. Strange, Game of Thrones, Spiderman, Star Wars i drugi .

Svoju motivirajuću priču o uspjehu Dragaš je sinoć ispričao učenicima u Hrvatskom domu u Vukovaru. Iako posao kojim se danas Dragaš bavi nema nikakve veze s njegovim zvanjem tehničara za računarstvo, glazba iz filmova njegova su strast i hobi odmalena. Prvu je ponudu iz Hollywooda dobio prije osam godina, nakon što je jedan svoj uradak stavio na youtube. "Okidač je bilo dosta slobodnoga vremena, a moj je hobi bio taj što sam obožavao glazbu iz filmova. Korak po korak došlo je do toga da sam odradio glazbu za preko stotinu filmova. Kao mali stalno sam slušao takvu vrstu glazbe, no mislio sam da se za to trebaš školovati. Ispostavilo se da sam bio u zabludi i da i ja mogu raditi ono što želim. Suradnja s Hollywoodom počela je slučajno, nakon što sam prvi svoj uradak stavio na youtube. Nekim je čudom on imao puno gledanja pa su mi se javili prvi manji izdavači i tako se sve zakoturalo. Slava me nije promijenila. I dalje sam u Vukovaru i planiram tu i ostati. Otvorio sam svoju tvrtku koja radi izravno s Hollywoodom i već imam 35 kompozitora koji rade za mene. Za uspjeh nisu potrebna čuda, nego ustrajnost i kreativnost i naravno, ne smijete odustati", savjetuje mladi uspješni poslovni čovjek Goran Dragaš.     

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.