Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarci na Sajmu poslova u Dvorcu Eltz

26.10.2017.

15:46

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vukovar - 9. Sajam poslova okupio je 60-ak izlagača. Među njima je, rekla je pročelnica Jasna Kolar, 40-ak iz realnoga sektora.Vukovar je među pet hrvatskih gradova koji će moći koristiti sredstva Europskog socijalnog fonda za poticanje zapošljavanja.

- Ovo je izvanredna prilika da i nezaposlene osobe, ali i poslodavci vide što se traži odnosno što se nudi. Nezaposlenim osobama ovo je prilika da vide koja se zanimanja traže kao i koja se znanja i vještine potrebni kako bi pronašli željeni posao. U isto vrijeme i poslodavci mogu vidjeti što imaju u ponudi na Zavodu za zapošljavanje - navela je pročelnica vukovarskog Zavoda za zapošljavanje Jasna Kolar.

Prema službenim podacima Zavoda, na području grada Vukovara krajem rujna bilo je evidentirano 1288 nezaposlenih osoba dok taj broj na području područnog ureda Vukovar HZZ-a iznosi oko 2 600 nezaposlenih. Kolar navodi i kako su poslodavci u prvih devet mjeseci ove godine potraživali 2119 radnika, a da su zaposlili 2600 radnika. "Vidi se pomak u ukupnom broju zaposlenih i u evidencijama HZMO koje kažu kako je broj zaposlenih porastao za 1,5 posto" - navela je Jasna Kolar.

 Deveti Sajam poslova u Vukovaru, koji je održan u Dvorcu Eltz, otvorila je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

"Grad Vukovar je među pet hrvatskih gradova koji će moći koristiti sredstva Europskog socijalnog fonda za poticanje zapošljavanja", rekla je Mujkić podsjetivši na mjere koje s tim ciljem već treću godinu provodi i gradska vlast. Za poticanje zapošljavanja, po  riječima zamjenice gradonačelnika Ivane Mujkić, Grad će iz proračuna ove godine izdvojiti 4 milijuna kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.