Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarci pomažu stradalom stanovništvu na Banovini

13.01.2021.

13:26

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Ujedinili su se svi - Grad Vukovar, gradske tvrtke, udruge i građani i na Banovinu će sutra ujutro poslati 30 paleta donacija - namirnica, higijenskih potrepština, električnih grijalica, kao i 440 pari čizama Borovo.

Vukovarci na žalost najbolje znaju što znači ostati bez svojeg doma i bez krova nad glavom te duboko suosjećaju sa stradalim stanovništvom, rekli su brojni volonteri koji neumorno već desetak dana pakiraju donirane proizvode. Među njima je i Nenad Bošnjak: "Želim pomoći, znam kako im je. I meni su pomagali kad mi je bilo najteže. Dajem sve od sebe, kao i svi Vukovarci koji su se pridružili akciji. Pozivam i sve ostale da pomognu ako mogu. Nije toliko bitan novac, jer su i hrana i voda novac. No naravno, stradalom stanovništvu važne su i financijske potpore. Volio bih kada bih mogao skupiti određeni iznos i osobno ga predati jednoj ili dvjema obiteljima u potrebi. Tako bih bio siguran da je novac uručen najpotrebitijima, jer znate, puno je malverzacija u posljednje vrijeme".

"U sklopu akcije "Vukovar za potresom pogođena područja" smo ispred Grada Vukovara, gradskih tvrtki, udruga i građana uspjeli skupiti nešto više od dvjesto tisuća kuna vrijedne pomoći. Tridest će paleta sutra biti otpremljeno na potresom pogođena područja. Jedna je to od najizdašnijih ispomoći dosada iz Vukovara i nadam se da će doći u prave ruke te da će biti od koristi svim ljudima na potresom pogođenim područjima", rekao je gradonačelnik Ivan Penava. "Mi najbolje znamo kako je to dobiti pomoć kad ti je najteže i zato smo spremni pomoći koliko god možemo. Danas je najbitnija ljudskost i nadam se da smo je pokazali ovom zajedničkom akcijom. Prikupili smo trajne namirnice (konzerviranu hranu, mlijeko, ulje, dječje potrepštine) i 136 grijalica. Zahvaljujem se svima, a posebice tvrtki Vukovaršped koja će palete na potresom stradala područja dostaviti o svom trošku", dodao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček. Ravnatelj vukovarskog Crvenog križa Vlatko Glavaš izvjestio je kako je u akciji sudjelovalo 60 volontera Crvenog križa te kako njih osmero već pet dana izravno pomaže stradalom stanovništvu na Banovini. Inače, u Vukovaru je zbrinuto i 7 obitelji (26 članova) sa potresom pogođenih područja.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.