Pobjednički rad "Dio mene" priča je ispričana u prvome licu - autentično progovara o teškoj tematici Domovinskog rata, silovanju žena u ratu.  Za osvojeno prvo mjesto Stelli je pripala i novčana nagrada.

Tim povodom, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osobno je uputio čestitke nagrađenoj Stelli Ristović, a prijemu su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević, član Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Zlatko Zaoborni, mentorica Damira Nujić te ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko.

Gradonačelnik Penava istaknuo je činjenicu da i 30 godina poslije, mladi njeguju vrijednosti Domovinskog rata, no što je još važnije, u takvim događajima pronalaze pouke.

"Priča mlade Stelle temelji se na izuzetno teškoj temi, no važno je reći i prepoznati snagu u teškim trenucima i vjeru u dobro. Zaista je pohvalna dubina misli i izričaja ovako mlade osobe i način na koji ih je uspjela prenijeti. Učinila nas je ponosnima i iskreno joj čestitam na uspjehu", rekao je Penava.

Kako navodi nagrađena Stella, slaba zastupljenost teme o silovanjima žena u ratu bila je poticaj i inspiracija za priču.

"U budućnosti želim postati časnica Hrvatske vojske i napredovati u tom pogledu" - otkrila je u razgovoru s novinarima Stella Ristović, maturantica vukovarske Gimnazije koja se, kako je istaknula, aktivno bavi sportom.

Mentorica Damira Nujić naglasila je kako znamenka od 208 prijavljenih priča na natječaj daje najbolji pokazatelj da je vrijednost i sjećanje na Domovinski rat očuvano.

"Sve priče koje su prijavljene su antiratne priče, bez obzira što govore o Domovinskom ratu, one poručuju da moramo znati cijeniti mir i slobodu koju možemo danas uživati", zaključuje mentorica Nujić.

"Svaka priča i svaka nagrada ima svoju važnost i težinu, kako za našu učenicu u pogledu motivacije i zadovoljstva, tako i za našu školu, ali i cjelokupnu lokalnu zajednicu. Priču možemo povezati i s nama koji našim mladima moramo biti poticaj, pratiti ih u njihovom radu i učenju kako bi došli do svoga cilja" - dodala je ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko.