Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarska kuća - Simply The Best 2019.

17.12.2019.

16:33

Autor: Radio Osijek/ MP

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

foto: Grad Vukovar/ M.Šlafhauzer

Foto: - / -

U mirnom okruženju Park-šume Adica, omiljenom izletištu nedaleko od središta Vukovara, u restoranu Vukovarske kuće poslužuju se tradicionalni slavonski specijaliteti. Etno-ambijent u skladu je s opuštajućim okruženjem Adice, a Grad je ove godine posjetilo pedeset tisuća stranih turista s kruzera.

Vukovarska kuća postala je 'Simply The Best za 2019. godinu' u kategoriji Ponuda tradicijske hrane i pića – izletišta. Ovu nagradu zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija UHPA i časopis Way to Croatia.

U okviru poslovno turističke burze PUT koja se ova godine održala po 21. put (od 13. do 15. studenoga) u Gradcu, okupilo se više od 150 sudionika iz zemalja Srednje Europe, Finske, Kanade, a turističke nagrade dodijeljene su u nekoliko kategorija.

Na poslovnom događaju sudjelovala je Turistička zajednica grada Vukovara, koja je nagradu i primila u ime Vukovarske kuće. Uredili su je Dino i Ana Živković, zaposleno je petnaestero djelatnika, a pored slavonskih specijaliteta nudi i smještaj te prostorije u etno stilu, uređene kao radionice tradicijskih zanata.

Zamjenica vukovarskoga gradonačelnika Ivana Mujkić čestitajući na osvojenoj nagradi navela je kako Park-šuma Adica u sebi krije veliki potencijal.  „Potencijal i sve što pruža ovo predivno okruženje smo prepoznali, a lijepo vrijeme za našu Adicu tek dolazi. Projekt koji početkom iduće godine kreće u realizaciju uvelike će doprinijeti razvoju turističke ponude grada Vukovara, a vjerujem kako će svi uživati u novim sadržajima poput adrenalinskog parka, bungalova, šetnice, kampa ili pak čarobne šume“ kazala je Mujkić.

Direktorica Turističke zajednica grada Vukovara Marina Sekulić podsjetila je kako je riječ o hvalevrijednoj nagradi koja je prepoznata od struke, a Vukovarska kuća obogatila je sadržaj i turističku ponudu Vukovara. „U suradnji s Vukovarskom kućom dodatno smo oplemenili prostor uredivši dvije sobe s malom etno zbirkom, gdje u lijepom ambijentu možete vidjeti čari tradicijskih zanata“ rekla je direktorica Sekulić.

Vlasnik Vukovarske kuće Dino Živković rekao je kako je ponosan jer je objekt i usluga prepoznata i nagrađena, a zahvalio je i Gradu Vukovaru i vukovarskoj gradskoj Turističkoj zajednici na potpori.

Da Vukovar postaje prepoznatljivo turističko odredište govori i turistička slika Grada 2019. godine. Kako navodi direktorica Sekulić, brojke govore kako je u Vukovar, u razdoblju od ožujka do studenog pristigao 351 kruzer s 50 000 stranih posjetitelja, što je povećanje za 50%. Jednako tako, raste i broj dolazaka – 15% u odnosu na prošlu godinu, kao i noćenja koja su za 26% veća u odnosu na 2018., a otvoreno je i 11 novih smještajnih objekata.

*iz press materijala Grada Vukovara

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.