Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarske škole spremne za početak školske godine

04.09.2020.

10:58

Autor: priopćenje Grada Vukovara

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Grad Vukovar spremno dočekuje početak nove školske godine i u potpunosti će osigurati sve uvjete propisane uputama HZJZ i Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve svoje školarce. Organiziran i produženi boravak.

Za sve osnovne škole na području grada Vukovara, Grad Vukovar je osigurao sva potrebna dezinfekcijska sredstva kako bi higijena u školskim prostorijama bila na najvišem nivou, a kako bi se osigurali traženi higijenski uvjeti od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja zatraženo je i skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta u školama koje rade u dvije smjene.

Grad Vukovar je također osigurao i po dvije višekratne platnene maske za sve učenike predmetne nastave (5.-8. razreda) kao i za učitelje koji su dužni nositi maske, odnosno samo za one koji iz predmetne nastave dolaze u razrednu nastavu, tj. mijenjaju odgojno-obrazovne skupine. Napominjemo kako je u svim školama osiguran potreban razmak od 1,5 metra među učenicima pa maske neće biti obvezne, ali ih je Grad Vukovar ipak osigurao.
Riječ je o ukupno 2.500 maski za što je izdvojeno 25.000 kuna.

Unatoč poznatim epidemiološkim uvjetima, Grad Vukovar će i ove godine organizirati produženi boravak u školama te će se sukladno uputama Ministarstva oformiti više skupina produženog boravka kako ne bi došlo do miješanja učenika više razrednih odjela te će umjesto dosadašnjih 5, biti 9 skupina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.