Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarske uskrsnice za najsiromašnije

15.03.2023.

18:51

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Vukovarske uskrsnice za najsiromašnije

Vukovarske uskrsnice za najsiromašnije

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Grad Vukovar će, kao i prethodnih godina, isplatiti uskrsnicu u iznosu od 35 eura za 280 korisnika prava na naknadu za troškove stanovanja. Također, za osamdesetak korisnika Pučke kuhinje u Vukovaru pripremljeni su paketi pomoći u hrani - najavio je gradonačelnik Ivan Penava uz pročelnika gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josipa Paloša na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi

"Grad Vukovar sustavno skrbi o svojim sugrađanima u najosjetljivijem socijalnom položaju. Trudimo se osigurati im svojevrstan dodatak, kako bi blagdan Uskrsa proveli na što je moguće ljepši i dostojanstveniji način“, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako će ove godine Grad Vukovar isplatiti jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 35 eura za 280 korisnika, a isplaćivat će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 03. travnja 2023. godine do 28. travnja 2023. godine.

Također, Grad Vukovar je osigurao i 80 prigodnih poklon paketa za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru pojedinačne vrijednosti 30 eura, a podjela će se obavljati u prostorijama Pučke kuhinje (na dvije lokacije – u prostoru GDCK Vukovar te Tržnom centru u Borovu naselju) u razdoblju od 03. do 07. travnja 2023. godine.

U proračunu Grada Vukovara za uskrsnice je osigurano 10.000 eura, dok je za prigodne prehrambene pakete osigurano 2,400 eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.