Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarski leptirići: "Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno!"

29.05.2020.

18:28

Autor: Radio Osijek

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

"Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno"- poruka je uvodne konferencije europskog projekta poludnevnog boravka posvećenog borbi protiv socijalne isključenosti djece. Predstavljen je u Vukovaru, u Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići".

"Cilj projekta je prevencija socijalne isključenosti djece Vukovara, kreiranje novih programa koji će im pružiti nova znanja i vještine, osigurati razvoj njihovih potencijala te druženje i smisleno provođenje slobodnog vremena" - istaknula je njegova voditeljica Anamarija Krišto. Uključeno je trideset korisnika, djece iz siromašnih i višečlanih obitelji, udomiteljske djece i djece bez roditeljske skrbi s područja Vukovara.

Predsjednica Udruge roditelja s poteškoćama u razvoju Viktorija Matin kaže kako očekuje da će u iduće dvije godine, koliko se provodi milijun i pol kuna vrijedan program, biti i dvije stotine djece i to s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. U protekla četiri mjeseca zaposleno je dvadeset osba i izvršena adaptacija prostora, kako bi se održavao izvaninstitucionalni program poludnevnog boravka za predškolsku skupinu (2-7 godina), te za djecu od 1. do 4.razreda.

Partneri u provedbi projekta koji predviđa radionice i edukacije za djelatnike vrtića i škola, manje infrastrukturne radove prilikom opremanja poludnevnog boravka, osposobljavanje djelatnika i brojne aktivnosti za podizanje svijesti građana o marginaliziranim skupinama djece su vukovarska osnovna škola Blage Zadre i Centar za socijalnu skrb Vukovar.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.