Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarski motomrazovi podijelili poklone

16.12.2016.

13:04

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi vukovarskog Moto kluba Golubica sedmu godinu zaredom organizirali su humanitarnu akciju podjele paketića djeci iz Vukovara u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana .

Obišli su 10-ak udruga koje skrbe o djeci i odraslim osobama s posebnim potrebama, te odjel pedijatrije Opće bolnice Vukovar. Boravili su i na središnjem gradskom trgu gdje su uveseljavali mališane dok su svoj veseli pohod završili u Bogdanovcima.

Vozači odjeveni u Djedove Božićnjake sve lokacije obišli na svojim okićenim motorima uz pratnju trokolice s razglasom uz božićne pjesme. Predsjednik Moto kluba Golubica Nenad Barinić napomenuo je kako su bikeri, zajedno sa prijateljima i simpatizerima, večer prije uz vatru kamina u "proizvodnoj liniji" pakirali paketiće, a napunili su ih zahvaljujući Vukovarsko-srijemskoj županiji, Gradu Vukovaru, općini Bogdanovci, MK Veterani Croatia, MK Vukovar, te vlastitim sredstvima, a vrećice je osigurao "Jarčević" Virovitica.

Obilazak udruga krenuo je u 9 sati, a u sklopu isplanirane rute kretanja obišli su: Odjel pedijatrije Opće bolnice Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Udrugu za osobe sa intelektualnim oštećenjem "Golubica" Vukovar, Udrugu za osobe sa posebnim potrebama „Iskrice" Vukovar, "Vukovarske leptiriće", djecu koja polaze školu po posebnom programu u OŠ Blago Zadro, a pohod su završili u mjestu Bogdanovci gdje su darivali djecu iz mjesta. Oko podneva su se zadržali i na glavnom trgu u Vukovaru i na Božićnom sajmu uveseljavali mališane u prolazu i građane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.