Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarski projekt „Cooltura“ za djecu i mlade

24.02.2020.

13:14

Autor: Radio Osijek / IF

Vukovarski projekt „Cooltura“ za djecu i mlade

Vukovarski projekt „Cooltura“ za djecu i mlade

Foto: - / -

Dramski studio i radionice za djecu i mlade, kao i radionice za odgajatelje i učitelje u iduće tri godine obogatit će kulturni i umjetnički život u Vukovaru i uključiti mlade u kreiranje kulturnih sadržaja.

Projekt „Cooltura“ na konferenciji za novinare predstavili su vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, direktorica Razvojne agencija Vukovar Vedrana Žilić i ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar Ivanka Miličić. Za „Coolturu“ su sredstva osigurana iz Europske unije i to u stopostotnom iznosu, odnosno 1.330.560,76 kuna, u sklopu natječaja „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“.

Korisnik projekta „Cooltura“ je Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar u razdoblju od 3 godine, a cilj je unaprjeđenje kulturnih i umjetničkih aktivnosti na području grada Vukovara uključivanjem djece i mladih u inovativne kulturne i umjetničke sadržaje i programe.

Provedbom programa dramskog studija za djecu i mlade te dvije interaktivne radionice u suradnji sa Scenom Martin, djeca i mladi izravno će se uključiti u stvaranje kulturnih i umjetničkih sadržaja. Na taj način približit će im se značaj kulture i umjetnosti, a samim time unaprijediti kulturni i umjetnički sadržaj u Vukovaru.

Provedbom 10 radionica za odgajatelje i učitelje unaprijedit će se znanja i vještine za rad s djecom i mladima te doprinijeti povećanju aktivnosti u obrazovnim i odgojnim ustanovama na području grada Vukovara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.