Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarski Stožer o predstojećim izborima

15.07.2016.

13:18

Autor: Radio Osije/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara poručili su da su na izborima spremni podržati onu političku opciju koja kao uvjet za zatvaranje Poglavlja 23 bude zahtijevala od Srbije isplatu ratne štete za prekomjerno granatiranje Vukovara te odštete za ratne zarobljenike srbijanskih logora..

"Podržat ćemo one koji za zatvaranje Poglavlja 23 budu zahtijevali i dostavu Protokola otuđenih od strane JNA iz vukovarske bolnice, davanje podataka o neotkirvenim masovnim i pojedinačnim grobnicama, vraćanje hrvatskog teritorija u granice međunarodno priznate Republike Hrvatske kao i ukidanje univerzalne pravne jurisdikcije koju je proglasila Srbija", naveo je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić. Ocijenio je da Hrvatska nalazi u "sferi totalnog uništenja i destabilizacije" skoro pet godina te da se bolji dani ne naziru.
"Naredna dva mjeseca već po viđenom scenariju trpjet ćemo međusobna podmetanja, optuživanja, lažne i prave afere časnih političara, namještanja, premještanja, a sve samo zbog jednog cilja - zasjedanja u udobnu fotelju ministarstava ili saborske klupe", rekao je Josić pozvavši hrvatske građane da budu opezni i pažljivo skušaju tko i što im poručuje te se pripreme za "ponovno obmanjivanje putem odašiljača velikih privatnih ali i državnih TV i drugih postaja".
Građane je pozvao da ne dopuste da na izborima netko drugi odluči umjesto njih te neka glasuju za one koji im predstave dokumentirane programe izlaska iz krize i dužničkog ropstva. Također je kazao kako Stožer još uvijek nije odlučio kome će se na izborima prikloniti, a to će učiniti kada vidi programe pojedinih političkih opcija.
Član Stožera za obranu Vukovara Marijan Živković poručio je kako Hrvatska ne smije pristati na otvaranje ni jednog poglavlja u pregovorima oko ulaska Srbije u EU sve dok se ne pronađe i posljednja nestala osoba iz 1991. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.