Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarski studenti potpisali ugovore o stipendiranju

28.01.2017.

15:22

Autor: Radio Osije/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vukovarski studenti, njih 254, danas su u Vukovaru svečano potpisali ugovore o stipendiranju za što je iz gradskog proračuna i drugih izvora osigurano 2 812 500 kuna .

"Ovo je nastavak politike u Gradu Vukovaru koji se oslanja na mlade snage, a prvenstvena nam je zadaća, ne samo osigurati im stipendije, već i osigurati im rad i ostanak u Vukovaru", rekao je tom prigodom vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Naglasio je da Vlada RH i lokalna samouprava trebaju uložiti napor i stvoriti pravni okvir koji će omogućiti razvoj poduzetništva, a iz toga će proizaći i zapošljavanje.
Iz vukovarskog proračuna za stipendiranje studenata osigurano je 2,3 milijuna kuna, dok je preostalih 512.000 kuna osigurano donacijama, uglavnom drugih hrvatskih gradova i općina. Studenti deficitarnih zanimanja, s kojima su u subotu sklopljeni ugovori, primat će kroz 10 mjeseci mjesečni iznos do tisuću kuna, studenti ostalih zanimanja 500 kuna, dok će 800 kuna primati studenti stipendirani iz sredstava osiguranih donacijama.
Grad Vukovar nastavit će financirati i 10 redovnih studenata s kojima su ranije sklopljeni ugovori o stipendiranju te će tako Vukovar ukupno stipendirati 264 redovita studenta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.