Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarskim braniteljima stigla donacija s Korčule

08.03.2019.

17:02

Autor: Radio Osijek/ MP

fotografije: HRT/mp i Hrvatski radio Vukovar (M.Paun)

fotografije: HRT/mp i Hrvatski radio Vukovar (M.Paun)

Foto: - / -

Predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara Tomislav Josić primio je donaciju za najsiromašnije obitelji. Suradnja udruga iz Vukovara i s otoka Korčule traje već pet godina - istaknuto je u Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Pomoć u hrani i kućnim potrepštinama prikupili su branitelji s područja Grada Korčule i Općine Vela Luka, a Savjetu za branitelje Grada Vukovara donaciju su predali predstavnici Mladen Živkušić i Filip Dragojević.

Živkušić je rekao da donacije prikupljaju od 2013. godine, a Dragojević kako su u prikupljanju pomoći sudjelovali učenici i građani.

Na donaciji i organiziranju ljetovanja za djecu zahvalio je Tomislav Josić rekavši kako i mnogi vukovarski branitelji dijele sudbinu osiromašenih hrvatskih građana.

"Suprotno svakodnevnom mišljenju o 'debelim' mirovinama, mnogim je braniteljskim obiteljima potrebna materijalna pomoć. Uz sedamdesetak tisuća zbrinutih, među kojima su obitelji oko dvadeset tisuća poginulih, ima oko 400.000 branitelja koji ne primaju mirovine te dijele sudbinu svih drugih osiromašenih hrvatskih građana" - rekao je Josić, zaželjevši predstavnicima braniteljskih udruga s Korčule dobrodošlicu u Vukovar.

"U našem gradu osjećajte se kao u svom domu" - istaknuo je, preuzimajući donaciju, predsjednik vukovarskog Savjeta za branitelje i zahvalio na prikupljenoj pomoći 'za sve one među nama kojima je zbog siromaštva najpotrebnija'.

Zahvaljujući suradnji braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, do sada je na Korčuli ljetovalo oko tri stotine vukovarske djece.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.