Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemska bez aktivnog slučaja

14.05.2020.

10:15

Autor: Radio Osijek//TM

Vukovarsko-srijemska bez aktivnog slučaja

Vukovarsko-srijemska bez aktivnog slučaja

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemska županija od jučer "corona free" – svi oboljeli u međuvremenu su izliječeni. U Osječko-baranjskoj županiji šesti je dan bez novozaraženih. Svi testovi u protekla 24 sata bili su i u Virovitičko-podravskoj županiji. .

Prema podacima koji su jutros stigli od dežurnih službi u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata nastavljena su povoljna kretanja u vezi koronavirusa. U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je 149 uzoraka i svi su bili negativni, pa je ukupan broj oboljelih već šesti dan ostao na 131 osobi. Od jučer je izliječena još jedna osoba oboljela od COVID-a19, što je potvrđeno dvostrukim negativnim testom. Ukupan broj oporavljenih sada je 105. Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se šest pacijenata, a ni jedan nije na respiratoru.
Broj osoba u samoizolaciji smanjen je za još osam, s tim da je po preporuci epidemiološke službe devet osoba izašlo iz te mjere, a za jednu (novi kontakt) određena je mjera samoizolacije (putnik iz zrakoplova). U samoizolacije je trenutno 77 osoba.
Policija je obavila 16 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji te utvrdila da su svi poštovali tu mjeru, odnosno zatečeni su na prijavljenoj adresi.
Iz Vukovarsko-srijemske županije vijest da je u protekla 24 sata izliječena i posljednja osoba oboljela od COVID-a19, čime je ta županija postala "corona free", priopćio je Stožer civilne zaštite te županije. Od jučer je testirano 39 osoba, svi nalazi su bili negativni. Ukupno je od izbijanja epidemije testirano 1589 ljudi. Epidemiološka je situacija stabilna, već 16. dan na tom području nema novozaraženih, a ukupan broj oboljeliih i oporavljenih je 40, navode iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.
Dvanaesti dan zaredom, na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U protekla 24 sata testirano je 49 osoba i sve su bile negativne na COVID 19. Ukupno je do sada s područja te županije testirano 885 osoba. Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije devet je osoba zaraženo koronavirusom. Pet osoba se oporavilo, troje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.