Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemska županija - 19 novozaraženih

22.07.2020.

09:51

Autor: Radio Osijek/TM

Vukovarsko-srijemska županija - 19 novozaraženih

Vukovarsko-srijemska županija - 19 novozaraženih

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 19 je novih pozitivnih osoba na koronavirus - jedna je iz Novih Jankovaca, četiri iz Ivankova, po pet iz Vinkovaca i Starih Mikanovaca te po dvije iz Vrbanje i Lovasa, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

"Na jučerašnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, održane u 12 sati, istaknuto je kako je do 8 sati Stožer zaprimio podatak o dvije novopozitivne osobe, no kasnije su iz Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije izvijestili Stožer o još 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19, čiji su nalazi stigli kasnije, a koje su ubrojene u današnje priopćenje o broju novopozitivnih u županiji", pojasnili su iz Stožera broj koji je opet skočio.
Tri osobe su hospitalizirane, 182 su na kućnom liječenju, dok su od početka epidemije 74 osobe izliječene, 13 više nego jučer. 
U protekla 24 sata testirane su 143 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4429.
U samoizolaciji na području županije nalazi se 649 osoba. Među zaraženima je i devet zdravstvenih djelatnika (jedan liječnik, 7 medicinskih sestara/tehničara i jedan drugi zdravstveni radnik). Iz sustava zdravstva u samoizolaciji je 51 djelatnik (9 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 5 nezdravstvenih radnika).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.