Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemska županija dodatno financira besplatne obroke učenicima

11.10.2021.

20:58

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

Učenicima koji ove godine nisu obuhvaćeni europskim projektom „Užina za sve VI” Vukovarsko-srijemska županija i ove godine prehranu financira iz svog proračuna i to u iznosu od više od 2 milijuna i 300 tisuća kuna.

U ovoj školskoj godini Vukovarsko-srijemska županija financirat će prehranu za 2674 učenika iz 18 osnovnih škola, a cijena obroka po učeniku iznosi 5 kuna i 47 lipa. Danas su u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru ravnatelji tih škola i župan Damir Dekanić potpisali i ugovore.
"
Projekt iz EU fondova bio je limitiran iznosom novca, no potrebe su veće. Županija zato izdvaja dodatna sredstva za onu djecu koja zadovoljavaju kriterije. Nažalost, nije moguće financirati sve", rekao je Dekanić. Kriterij je, pojašnjava, bio dječji doplatak, a ove je godine takve djece bilo u većem broju, dodao je v.d. pročelnika za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović. Projekt je, kaže, od iznimnog značaja za roditelje kojima financiranje obroka predstavlja financijsko olakšanje, a prehrana se financira od 1. listopada i traje 158 dana. Za iduću godinu je najavljena i moguća drugačija raspodjela te nastavak financiranja.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.