Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko - srijemska županija: elementarna nepogoda zbog suše

19.08.2015.

15:06

Autor: Radio Osije/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić proglasio je u srijedu elementarnu nepogodu za područje te županije zbog vremenskih nepogoda izazvanih sušom koje su u poljoprivredi nanijele velike materijalne štete u razdoblju od 1. lipnja do 18. kolovoza ove godine.

Odlukom se obvezuju općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće, odnosno prvo priopćenje s procjenom ukupne štete i dostave ga Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi, stoji u priopćenju Vukovarsko-srijemske županije. U skladu s tom odlukom svi sudionici obvezni su provoditi mjere zaštite utvrđene Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda kako bi se smanjile i sanirale štete od elementarnih nepogoda. Elementarna nepogoda od suše proglašena je za grad Županju, općine Štitar, Andrijaševci, Babina Greda, Bošnjaci, Bogdanovci, Borovo, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, za grad Ilok i općine Ivankovo, Jarmina, Lovas, Markušica, Negoslavci, Nijemci, Nuštar, grad Otok i općine Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tompojevci, Tordinci, Tovarnik, Trpinja, za grad Vinkovce i općine Vođinci i Vrbanju te za grad Vukovar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.