Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemska županija: Izliječeni svi oboljeli od covida -19

04.06.2020.

15:28

Autor: Radio Osijek/ MP

Vukovarsko-srijemska županija: Izliječeni svi oboljeli od covida -19

Vukovarsko-srijemska županija: Izliječeni svi oboljeli od covida -19

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija od danas je ponovno korona-free, potvrdila je na sjednici županijske Skupštine ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, epidemiologinja Kata Krešić.

I u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, niti hospitaliziranih, a ukupno je testirano više od 2 tisuće dvjesto osoba. Petnaest dana nema novooboljelih.

Na dnevnom redu Skupštine bilo je i izvješće o radu županijskog stožera Civilne zaštite, koje je i usvojeno.

Načelnik Stožera Zdravko Kelić istaknuo je kako su sve institucije reagirale na najbolji mogući način. Ako i dođe do drugoga vala, koji se spominje - bit ćemo i puno spremniji, rekao je.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo epidemiologinja Kata Krešić potvrdila je kako je epidemiološka situacija povoljna - s današnjim danom nema više oboljelih. Izliječena je i posljednja oboljela, četrdeset i prva osoba.

Riječ je o povratniku iz Njemačke, kontaktu jedne oboljele osobe iz druge županije, koja je izliječena - ustvrdila je Kata Krešić, ocijenivši kako je dobro što tijekom koronakrize u Vukovarsko-srijemskoj županiji zaraza među oboljelima nije izlazila iz žarišta. Prije ovoga slučaja smo bili korona-free županija, a sada je i on riješen.

"Rezultat je to zajedničke odgovornosti i rada svih uključenih, posebno oboljelih i njihovih kontakata, a ne smijemo zaboraviti - ovo je bilo prvo poluvrijeme. I dalje moramo voditi računa o situaciji i biti oprezni, naročito se pridržavati higijene ruku, jer je bliski kontakt najlakši put prijenosa virusa. Moramo znati da smo otvorena zemlja i molimo ljude da se priviknu na nova pravila. Moramo također biti svjesni da su oko nas osobe koje su odnekud doputovale i mogu biti prijenosnici virusa. Ostanimo odgovorni" - zaključila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić.

Na dnevnom redu bilo je i izvješće o radu Opće županijske bolnice Vukovar - Memorijalnog centra u prošloj godini. Ratna i sadašnja ravnateljica dr. Vesna Bosanac istaknula je, među ostalim, kako su u spomenutom razdoblju izmirena dugovanja prema dobavljačima i zaposlenicima. Zahvalila je Županiji na suradnji i pomoći, podsjetivši kako je Bolnica odlukom Vlade u nadležnosti države.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.