Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemska županija: Počelo izdavanje propusnica

21.12.2020.

17:00

Autor: Radio Osijek/ MVP

fotografije: HRT/mvp

fotografije: HRT/mvp

Foto: - / -

U dvorištu zgrade Službe civilne zaštite u Vukovaru podijeljena je oprema za 140 COVID-redara u stožerima Civilne zaštite gradova i općina s područja Vukovarsko-srijemske županije, a počelo je i izdavanje propusnica za odlazak izvan županije.

Svaki redar dobio je kapu, kombinezon, reflektirajući prsluk i opasač.

Opremu je predstavnicima lokalne uprave uručio voditelj Službe CZ-a Vukovar Stjepan Draganić. Rekao je da redari najčešće nailaze na nepravilnosti u trgovačkim centrima gdje kupci ne  nose maske na ispravan način i ne održavaju dovoljan razmak na blagajnama.

Pored postojećih županijskih timova, podsjetio je,  osnovan je i tim državne intervencijske postrojbe.   

Tajnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Ivan Kubiček potvrdio je da je počelo izdavanje propusnica za prelazak u drugu županiju, a uglavnom se odobravaju bolesnicima koji imaju dogovoren termin liječničkoga pregleda. Od jutros ih je izdano oko tri stotine.

Apelirao je na građane da ne putuju izvan županije, ako ne moraju.

Broj službenoga telefona objavljen je na internetskoj stranici Vukovarsko-srijemske županije, a glasi 099/267 64 35.

Zahtjev se može podnijeti i na e-mail adresu sz.vuszs@vusz.hr  ili propusnice@vusz.hr, Podnositelj će povratno dobiti obrazac za prijavu e-propusnice i upute.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.