Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemska županija podupire povezivanje proizvođača

12.06.2019.

16:12

Autor: Radio Osijek/ MP

foto: VSŽ

foto: VSŽ

Foto: - / -

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić potpisao je u Maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovor o dodjeli potpora za provedbu aktivnosti i projekata iz područja poljoprivrede u VSŽ u 2019. godini s predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača i klastera.

'Pozdravljamo i podupiremo razvoj poljoprivrede, to je naša zadaća i dio strategije razvoja Vukovarsko-srijemske županije, a ovo je jedan kamenčić u mozaiku razvoja poljoprivrede. Svaka pomoć, pa i ova koja financijski nije ogromna, značajna je jer mi dajemo potporu poljoprivredi u cjelini, od početka do kraja' – istaknuo je župan.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić dodao je kako se potpora u iznosu od 100.000 kuna dodjeljuje za sufinanciranje rada udruživanja poljoprivrednih proizvođača i njihovih asocijacija -organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama, organizaciju i sudjelovanje na stručnim edukacijama te izradu promotivnih materijala i druge aktivnosti.

'Poljoprivrednici će pomoću ovih potpora unaprijediti svoju proizvodnju, bolje ju organizirati ili proizvod dovesti u neku fazu polufinala ili finala. Bit će sigurno tržno uspješniji, marketinški jači i odgovorniji kao zajednica i mogu reći da smo uistinu zadovoljni' – rekao je Matić. Potporu je, po završetku Javnog poziva, ostvarilo osam županijskih poljoprivrednih udruga:  Udruga svinjogojaca VSŽ, Udruga uzgajivača ovaca i koza VSŽ, Udruga natjecatelja u oranju VSŽ, Udruga vinogradara i vinara „Srijem“Lovas, Stočarska udruga „Utvaj“, Udruga Klaster proizvođača orašastih plodova VSŽ, Udruga Klaster proizvođača lubenica i Udruga Klaster proizvođača voća i voćnih proizvoda VSŽ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.