Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemska županija s gradovima oprema civilnu zaštitu

03.02.2020.

14:37

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: HRT Radio Osijek

Foto: HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemska županija te gradovi Vinkovci, Vukovar, Županja, Otok i Ilok potpisali su u ponedjeljak Sporazum o sufinanciranju opremanja i osposobljavanja operativnih snaga i udruga od interesa za sustav civilne zaštite za razdoblje od 2020. do 2024. godine.

Projekt je na godišnjoj razini vrijedan 300.000 kuna.
"Zadovoljan sam suradnjom koju imamo, ali uvijek može biti bolje. Pred nama su mnogi izazovi na kojima ćemo pravi odgovor naći jedino u zajedništvu. Imamo u pripremi već nekoliko projekata koje namjeravamo kandidirati prema EU", kazao je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić. Voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić rekao je kako je u 2019. ta služba zaprimila 66.000 poziva, od kojih je 11.000 bilo onih po kojima su žurne službe i intervenirale.
Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić istaknuo je kako ovaj sporazum jamči objedinjavanje i okrupnjavanje novca za osposobljavanje službi kako za županiju tako i za gradove, jer se ne nastupa pojedinačno u nabavi opreme niti u osposobljavanju. "Vremena su takva da trebamo biti spremni na sve izazove, a kroz ovakvu suradnju ćemo zasigurno biti bolje opremljeni i osposobljeni", poručio je Šokičić.
Nakon potpisivanja Sporazuma potpisnici su posjetili Centar 112 gdje im je predstavljen rad centra i novog suvremenog softvera za lociranje i preusmjeravanje hitnih poziva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.