Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemska županija: Zaraza se širi nakon svatova

13.07.2020.

10:07

Autor: Radio Osijek/TM

Vukovarsko-srijemska županija: Zaraza se širi nakon svatova

Vukovarsko-srijemska županija: Zaraza se širi nakon svatova

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata jedanaest je novih slučajeva zaraze koronavirusom - po četiri osobe iz Ivankova i Starih Mikanovaca, dvije su iz Đeletovaca i jedna iz Vinkovaca. Županijski ZZJZ poziva sudionike svadbe početkom mjeseca u Ivankovu da ostanu u samoizolaciji.

Dvije osobe su hospitalizirane, dok se 73 osobe kojima je potvrđena prisutnost koronavirusa nalaze na kućnom liječenju, a među njima su i dvije medicinske sestre. U protekla 24 sata testirane su 33 osobe. U samoizolaciji na području županije nalazi se 336 osoba, od kojih je 40 iz sustava zdravstva (8 liječnika, 27 medicinskih sestara/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 4 nezdravstvena radnika).
Zbog postojeće epidemiološke situacije i pojave više oboljelih osoba od bolesti COVID-19 koje se povezuju sa svadbom održanom 5. srpnja 2020. godine u sali „Laura“ u Ivankovu, iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije mole sve sudionike svadbe da ostanu kod kuće u samoizolaciji do 14 dana od dana održane svadbe te da se telefonski jave epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo ili pripravnom epidemiologu (broj za Vukovarsko-srijemsku županiju je ‪091 370 4290‬) te svome obiteljskom liječniku radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja te sprječavanja daljnjeg širenja bolesti. "Istovremeno se mole svi građani da se pridržavaju svih preporučenih mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19, a koje se odnose na održavanje higijene, preporučene distance, izbjegavanja bliskih kontakata, nošenja maski u zatvorenom prostoru i drugo", stoji u obavijesti vukovarsko-srijemskog Zavoda za javno zdravstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.