Hrvatski radio

Radio Osijek

Dekanić primio srbijansku veleposlanicu u RH Jelenu Milić

07.03.2023.

15:24

Autor: Radio Osijek

Posjet srbijanske veleposlanice Jelene Milić Vukovarsko-srijemskoj županiji

Posjet srbijanske veleposlanice Jelene Milić Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: M.Milas / Radio Osijek

"Glavna tema razgovora bila je potencijalna suradnja koje će biti ostvariva tek kad se riješi niz problema koji opterećuju dvije države. Onaj najvažniji je - rasvjetljavanje sudbine nestalih osoba i rješavanje ratnih zločina",  istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Dekanić, dok Milić nije davala izjave. 

Prema riječima župana Damira Delanića veleposlanica Republike Srbije u Hrvatskoj Jelena Milić svjesna je da bilo kakav dalji i dublji odnos dvije države može biti ostvaren tek kad se riješi pitanje nestalih osoba te pitanje ratnih zločina. Župan Dekanić pojasnio je kako su razgovarali i o gospodarskoj te kulturnoj suradnji, pitanju dvojezičnosti ali i mogućnostima dolaska radne snage iz Srbije. Također je dodao kako radi na uspostavljanju čvrste suradnje s Hrvatskom zajednicom u Srbiji. "Isti tako radimo na tome da Srpska zajednica u Hrvatskoj ima suradnju s državnim tijelima u Republici Srbiji. Idemo donekle ka ujednačavanju prava koje imaju zajednice s jedne i druge strane. Zadovoljan sam što je unutar Srpske zajednice u Republici Hrvatskoj dana velika potpora Tomislavu Žigmanovu da postane ministar u Vladi Republike Srbije, što i njima na mnogo načina poboljšava situaciju. Živimo tu gdje živimo, moramo i želimo surađivati. Mislim da je ovo najbolji put da u tim pravima, koja eventualno nisu ostvarena, učinimo korak naprijed". Župan Dekanić je veleposlanici Srbije u Republici Hrvatskoj Jeleni Milić u prigodi sutrašnjeg Međunarodnog dana žena nakon sastanka darovao ružu.

Galerija
Posjet srbijanske veleposlanice Jelene Milić Vukovarsko-srijemskoj županiji, Foto: M.Milas/Radio Osijek
Posjet srbijanske veleposlanice Jelene Milić Vukovarsko-srijemskoj županiji, Foto: M.Milas/Radio Osijek

Župan Dekanić o sastanku sa srbijanskom veleposlanicom Jelenom Milić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.