Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemski župan Galić kandidirao se za potpredsjednika HDZ-a

14.02.2020.

14:27

Autor: HINA/Radio Osijek

Vukovarsko-srijemski župan Galić kandidirao se za potpredsjednika HDZ-a

Vukovarsko-srijemski župan Galić kandidirao se za potpredsjednika HDZ-a

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemski župan i član Predsjedništva županijskog HDZ-a Božo Galić predstavio je kandidaturu za mjesto potpredsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima, poručivši kako podupire kandidaturu aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića za novi mandat.

Predstavljajući kandidaturu u vinkovačkome hotelu Admiral, u nazočnosti brojnih članova HDZ-a iz Vinkovaca i drugih mjesta u Županiji, Galić je naglasio da je vlada premijera Plenkovića puno učinila za razvoj Vukovarsko-srijemske županije i cijele Slavonije, ali ipak u dovoljnoj mjeri nisu prepoznati strateški projekti najistočnije hrvatske županije.

"Moja snaga je s vama i u realizaciji svih projekata na kojima smo radili ovih proteklih godina. Vrlo dobro koristimo sredstva iz EU fondova ali nismo zadovoljni jer nam mladost odlazi", rekao je župan Božo Galić. Dodaje kako je nezadovoljan sporom realizacijom državnih projekata na području Vukovarsko-srijemske županije.

Također je podsjetio da u ovom trenutku na području županije ima ugovorenih poslova u vrijednosti tri milijarde kuna.

"Ono za što se ja zalažem je reorganizacija Hrvatskih šuma, daleko brža obnova željezničke pruge Vinkovci-Zagreb te izgradnja pogranične ceste Ilok-Lipovac-Strošinci koja je trenutačnu najbitnija za našu županiju", naveo je Galić.

Govorili su i ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota, koji je predstavio strateške projekte Županije, te direktor Centra kompetencija Vinkovci Ivan Ambroš.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.