Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarsko-srijemski župan u akciji darivanja

28.12.2020.

14:32

Autor: Davor Lončarić

Vukovarsko-srijemski župan u akciji darivanja

Vukovarsko-srijemski župan u akciji darivanja

Foto: - / -

Božićno vrijeme je vrijeme kada se pozivamo na mir, ljubav, darivanje, međusobno poštovanje, obiteljsko zajedništvo, pažnju prema roditeljima, djeci, najbližima a posebno najmlađima te starima i nemoćnima i onima koji su u potrebi, priopćili su iz županije.

U tom ozračju vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i ove godine je odlučio darivati one kojima je pomoć najpotrebnija na području županije, kako bi im bar malo uljepšao božićne blagdane. 
Župan Galić odazvao se zamolbi Caritasa Vinkovačkog i Vukovarskog dekanata te Đakovačko-osječke nadbiskupije u sklopu humanitarne akcije „Veliko srce za male ljude“ za Pučku kuhinju Vinkovci i Vukovar. Odobrio je kupnju najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, zatim Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima, kao i Milosrdnim sestrama svetog Križa iz Vinkovaca koje prikupljaju hranu za sve one koje im se obrate za pomoć.
Isto tako, prigodnim poklon paketićima darovao je i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, štićenike Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima, te učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru kao i učenike Posebnog odjela Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima. Prigodnim poklon paketićima darivao je i članove Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje i Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru,  kao i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ u Vukovaru.
Povodom predstojećih novogodišnjih blagdana, župan Galić je u suradnji Centara za socijalnu skrb Vinkovci, Vukovar i Županja, djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije, obradovao s prigodnim paketićima .
„I ove godine želio sam pomoći onima koji se nalaze u teškoj situaciji, nekako im olakšati i uljepšati predstojeće blagdane a posebno djeci u udomiteljskim obiteljima. U ovim danima su još više potrebna naša srca kako bi osjetila toplinu naše ljubavi, ali i našu prisutnost kako bi znali da nisu sami. Stoga im posvećujemo posebnu pozornost u ovim teškim vremenima u kojoj se borimo s pandemijom koronavirusa. Ovom prilikom svima želim blagoslovljene božićne i novogodišnje blagdane te puno zdravlja, mira i ljubavi“, istaknuo je župan Galić.

Ravnatelj osnovne škole A. G. Matoša u Vinkovcima Dario Dragun zahvalio se županu Galiću za poklon paketiće, koje su primili učenici s poteškoćama u razvoju, a pohađaju Poseban odjel ove vinkovačke škole te je istaknuo: „To je bio lijepi događaj za djecu. Zbog trenutne epidemiološke situacije podjelu paketića smo organizirali u svakom razredu pojedinačno. Zahvaljujemo se županu Galiću što je na ovaj način uveselio naše učenike koji šalju zahvalu i pozdrave!“

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.