Hrvatski radio

Radio Osijek

14:09 / 18.01.2018.

Autor: Ksenija Zelenić

Vukovarskoj zadruzi vinara - brončani suncokret

foto:Ministarstvo turizma

foto:Ministarstvo turizma

Foto: - / -

Vukovarskoj zadruzi vinara na nacionalnom ocjenjivanju vina krajem prošle godine dodijeljen je brončani suncokret ruralnog turizma. Zadruga okuplja sedam vinogradara, vinara i voćara .

Odlučili su se na udruživanje  prije samo dvije godine i već donose u grad na Dunavu zaslužena priznanja. Kažu kako su procijenili da okupljeni u zadrugu mogu lakše plasirati svoja vina na tržište i izboriti za svoje proizvode zasluženo mjesto. Grad Vukovar dodijelio im je prostor u popularnim vukovarskim svodovima kako bi se u središte grada u kušaonu i vinoteku privukao što veći broj gostiju. U prostor je uloženo nešto više od 825 000 kuna. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ističe kako će i ubuduće drage volje pomagati obrtnicima i svima zainteresiranima za otvaranje poslovnih prostora. Kada je u pitanju ova vinska priča, naglasio je kako se nastoje otvoriti nove mogućnosti i olakšati zajednički nastup na tržištu. Zadrugari će se, kako se čulo, okrenuti Europskim fondovima te ulaganjem dodatnih napora u marketing obogatiti turističku ponudu garda Vukovara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.