Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovaru ZaDar

03.12.2018.

14:57

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Hrvatski radio Vukovar

Foto: Hrvatski radio Vukovar

Foto: - / -

Vukovar su danas u sklopu 23. humanitarne akcije Vukovaru ZaDar posjetili hodočasnici iz Zadra, kojima su se ove godine pridružili i iz Zagrebačke, Međimurske i Šibensko-kninske županije .

Caritasu vukovarskog dekanata predali su 33 i pol tisuća kuna prikupljenih u ovogodišnjoj akciji, te najavili dolazak kamiona s pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama. Akciju Vukovaru ZaDar pokrenula je počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar časna sestra Melhiora Biošić, a ove godine, uz Zadarsku županiju i Grad Zadar partneri su im bili Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje i Prirodoslovno-grafička škola iz Zadra te puno sponzora. "U sklopu akcije sve škole u Zadarskoj županiji prikupile su namirnice i higijenske potrepštine koje će napuniti police Caritasa vukovarskog dekanata, a 1. prosinca na Narodnom trgu u Zadru održana je kulturno-umjetnička manifestacija na kojoj su se prikupljale donacije i prilozi", sestra Melhiora.
Zadranima je na donaciji zahvalila zamjenica vukovarskoga gradonačelnika Ivana Mujkić. "Ovo je pravi primjer ljubavi koja dolazi od Boga i koja je na djelu. Osim što ste sa sobom donijeli vrijednu donaciju za najpotrebitije ovdje u Vukovaru, svojim dolaskom i pjesmom u vrijeme Božića potaknuli ste nas da i mi promišljamo i da se više okrenemo prema onima kojima je to potrebno", rekla je Mujkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.