Hrvatski radio

Radio Osijek

Vulin i Šatvar napustili HDSSB

29.06.2017.

12:47

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Ne želimo sudjelovati u novim ratovima u stranci“- rekli su predsjednik i potpredsjednik HDSSB-a Vulin i Šatvar i izvijestili da su podnijeli neopozive ostavke na stranačke dužnosti i članstvo u HDSB-u.

 

Dragan Vulin  je  podsjetio na pismo  Dubravka Kolundžića iz brodsko- posavskog HDSSB-a u kojem traži njegovu ostavku zbog loših izbornih rezultata  iako sam nije ostvario gotovo ništa na svom području. Istaknuo je  kako  je to pismo sastavio Branimir Glavaš, koji posljednjih mjeseci stoji  iza svih napada na stranačko vodstvo. Vulin  se  javno obratio Glavašu i pozvao ga da se ne skriva  iza nekih Kolundžića, već da sam potpiše ono što kreira. Dosadašnji predsjednik stranke  je  rekao kako je vidio da nakon lokalnih izbora,  sa čijim rezultatima nije potpuno nezadovoljan, počinje  novi sukob unutar HDSSB-a. Odlučio je da u tim sukobima neće sudjelovati i zabavljati javnost unutarstranačkim problemima. "Stranka je konsolidirana nakon svih udrara. Ako sam ja problem  i ako ja rušim rejting stranke- povlačim se"- rekao je Vulin.  Karlo  Šatvar  je, kaže, i Glavašu rekao  da u nove unutarstranačke sukobe  neće ulaziti jer nije čovjek destrukcije i sukoba. Ako netko misli da može bolje voditi HDSSB, vrata su mu širom otvorena, kazao je Šatvar i dodao kako stranka nije blokirana i da postoje uvjeti za sazivanje redovnog sabora. Na pitanja novinara  nisu  odgovarali  tek su dodali da odlazak iz HDSSB-a  neće utjecati na  stabilnost većine u županijskoj Skupštini, gdje je Vulin predsjednik, niti na  Gradsko vijeća Osijeka  u kojem je Šatvar zamjenik predsjednika.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.