Hrvatski radio

Radio Osijek

Vulin i Šatvar prešli u oporbu - vladajući imaju tijesnu većinu

10.02.2020.

12:15

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: FB Dragan Vulin

Foto: FB Dragan Vulin

Foto: - / -

Potpredsjednik osječkog Gradskog vijeća Karlo Šatvar i vijećnik Dragan Vulin od sljedeće sjednice vijeća neće pružati potporu vladajućoj većini, nego će se priključiti oporbi. Gradonačelnik Ivan Vrkić tvrdi - vodstvo Grada i dalje ima većinu u Vijeću.

Uz Matu Palića, koji će, kako je potvrdio za Radio Osijek, i dalje ostati podrška osječkom gradonačelniku, u Gradsko su vijeće ušli s liste HDSSB-a, ali su ga napustili odmah nakon konstituiranja Vijeća i nastavili djelovati kao neovisni. Razlog napuštanja vladajuće većine smjena je člana Nadzornog odbora Vodovoda Darijana Rudana, koji dolazi iz redova kluba nezavisnih vijećnika, u kojemu su bili Šatvar i Vulin i to zato što je Rudan glasovao protiv nedavnog poskupljenja vode. Vrkić nije smijenio i ostala dva člana Nadzornog odbora, koji dolaze iz SDP-ove i Mostove kvote, iako su i oni bili protiv povećanja cijena. Vladajuća većina u Gradskom vijeću sada je prilično tijesna - 19 vijećnika prema 18 oporbenih.
Danas se priopćenjem javnosti obratio gradonačelnik Ivan Vrkić, koji tvrdi kako njihovo istupanje nije narušilo funkcioniranje Gradskog vijeća i da je njihov prelazak u klub HDZ-a ranije najavljen. "Trenutačno vodstvo Grada Osijeka i dalje ima većinu u Gradskom vijeću te nesmetano obavlja poslove u okviru svojih prava i dužnosti. Vijećnici Šatvar i Vulin nastavljaju i dalje raditi u gradskom sustavu, a međusobna suradnja nastavit će se odvijati na dobrobit građana i građanki Osijeka", zaključuje Vrkić istodobno zahvaljujući dvojici vijećnika na "dosadašnjoj izvrsnoj suradnji, kao i njihovim projektima i prijedlozima koje je Grad Osijek uvažio i proveo".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.