Hrvatski radio

Radio Osijek

Vulin: Izborni sabor HDSSB-a bit će održan 14. siječnja!

10.12.2016.

10:59

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je kako današnji skup u Osijeku smatra javnim okupljanjem građana koje neće imati nikakve formalno-pravne učinke na HDSSB .

"Danas zasigurno neće biti održan izborni sabor HDSSB-a. Ne bih komentirao javno okupljanje u Ugostiteljskoj školi jer to nije vrijedno spomena", rekao je danas novinarima predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin. "Izvanredni izborni sabor HDSSB-a bit će održan 14. siječnja sljedeće godine, a o tome je odluku donijelo Predsjedništvo stranke i to sam izjavio još nakon posljednjih izbora", zaključio je Dragan Vulin. Dodao je kako Hrvatski sabor i Ministarstvo uprave priznaju njega kao predsjednika stranke, kao ovlaštenu osobu vodi ga i registar političkih stranka.

"Ovo što oni (Šišljagić i Burić) rade neće imati nikakve formalno-pravne učinke na HDSSB. Jedino ako danas osnuju novu stranku to može imati učinke", zaključio je Dragan Vulin.

Podsjećamo, izvanredni izborni sabor HDSSB-a sazvao je glavni odbor stranke kojeg vodi Danijela Lovoković, a koji se sastao i s potrebnom 1/3 članova sazvao izborni sabor. U stranci traju pravna i medijska prepucavanja dviju skupina u kojoj su na jednoj strani predsjednik Dragan Vulin i osnivač stranke Branimir Glavaš, a drugu skupinu predvode osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić te Dinko Burić i Danijela Lovoković uz koje su stali svi gradonačelnici i načelnici općina iz redova HDSSB-a. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.