Hrvatski radio

Radio Osijek

Vulin: "Niti malo ne dvojim o odluci Ministarstva uprave"

17.01.2017.

13:24

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovaj tjedan poslat ćemo svu dokumentaciju sa Sabora stranke, a odluka Ministarstva uprave o tomu čiji je Sabor važeći, mogla bi se znati u sljedeća tri do četiri tjedna - istaknuo je Dragan Vulin i dodao kako u rezultat te odluke niti malo ne dvoji.

Nakon što je u nedjelju, 15. siječnja, održan 8. izvanredni izborni sabor HDSSB-a na kojemu je za predsjednika stranke ponovno izabran Dragan Vulin, a za potpredsjednika Karlo Šatvar, stranka se okreće predstojećim lokalnim izborima - napomenuo je Dragan Vulin za Radio Osijek i dodao kako će u sljedećih mjesec dana odrediti svoje kandidate na svim razinama.

Podsjetimo, to neće biti brojni dosadašnji gradonačelnici i načelnici stranke, a među njima niti sadašnji Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagićem i belišćanski gradonačelnik Dinko Burić. Oni su u prosincu održali skup za koji tvrde da je pravi izvanredni izborni Sabor HDSSB-a, na kojemu je za predsjednika stranke izabran Šišljagić, a potpredsjednika Burić.

O pravovaljanosti tih skupova u konačnici će odlučivati Ministarstvo uprave, a rezultat bi se mogao znati u sljedeća tri do četiri tjedna, istaknuo je Dragan Vulin i dodao kako o rezultatu te odluke niti malo ne dvoji: "Apsolutno sam siguran da će Sabor održan u nedjelju 15. siječnja biti upisan u Registar političkih stranaka. Ipak, pričekajmo Ministarstvo uprave i njihovu odluku kao potvrdu svega ovoga i da se pokaže kako će, sve ono što sam govorio od samog početka ovih sukoba, biti i ispunjeno. Onda će svi članovi stranke i cjelokupna hrvatska javnost vidjeti tko je vjerodostojan u onome što je govorio od početka", rekao je Vulin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.